Cauta ceva!

marți, 12 octombrie 2010

Bucurestiul Post-Industrial: De la Podu de Pamant la Pasajul Basarab

   Un documentar despre morfologia urbana a zonei Gara de Nord - Regie - Grant. 150 de transformare radicala, si un viitor similar.

   Reprezinta prima mea incercare cinematografica, realizata cu mijloace nonprofesionale, dar in concordanta cu scopul urmarit: de a experimenta o modalitate mult mai eficienta de prezentare a unei teme geografice complexe, care necesita parte vizuala; recomand cu mare caldura abordarea video contrar celei orale, deoarece avantajele sunt majore: ramane mereu ceva la fel de viu in urma, realitatile geografice sunt mult mai concrete, explicatiile sunt mult mai facile, faptul ca exista un scenariu, o regie, reduce stangaciile umane inevitabile etc etc. Tot ce spun puteti observa cu ochii vostri. Singurul lucru deficitar: volumul de munca considerabil mai mare. Dar asa e, cand vrei sa faci ceva care sa ramana.

   Documentarul e separat in 3 parti de 15 minute fiecare, iar structura este urmatoarea:
- Prima parte: Introducere, descrierea metodei de citire a hartilor facute in GIS, pe care pun destul de mult accent, inceputul analizei istorice, cu anul 1852
- A doua parte: Continuarea analizei istorice
- Ultima parte: Finalizarea analizei istorice, zona - cum se prezinta astazi, ce ar putea fi facut, corelatie trecut-prezent, concluzii

   Daca partile de analiza istorica nu mai atrag atentia, recomand trecerea direct la ultima parte - actualul este poate mai atractiv.

Prima parte:


A doua parte:


A treia parte:

2 comentarii:

  1. Un documentar extraordinar. Voi posta si eu filmuletele pe blog, sa le vada lumea :D

    RăspundețiȘtergere
  2. te-ai lasat asteptat maestre:) by ROCKsana

    RăspundețiȘtergere