Cauta ceva!

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Harta Muntilor Bucegi - zona nordica (editia 2011)

Oameni ai muntelui si nu numai,

   Am placerea de a va oferi un nou produs personal: o harta a Muntilor Bucegi (mai precis a zonei nordice a acestora). Va invit sa o downloadati si utilizati (mai putin in scopuri comerciale), deoarece:

- fata de majoritatea celorlaltor harti ce pot fi gasite pe net, aceasta prezinta situatia actuala din teren(la nivelul anului 2010)
- o buna parte din trasee sunt cartate pe baza inregistrarilor gps
- pe langa elementele tipice unei harti turistice montane, datorita reliefului umbrit veti distinge mult mai bine diferentele de altitudine (am pastrat de asemenea si curbele de nivel)
- zonele ocupate de paduri, jnepenis, gol alpin sau de zone locuite sunt obtinute pe baza informatiilor satelitare si sunt foarte reale
- majoritatea elementelor sunt trecute pe baza cunostintelor personale si ale deplasarilor in teren
- utilizarea si printarea este complet gratuita, si de data asta ce e gratis chiar e de calitate
- pe baza recomandarilor/erorilor semnalate de voi, harta va putea fi refacuta rapid, si repusa in circulatie

   Decizia de a realiza aceasta harta a fost determinata de absenta unei harti actuale pe net, ce a determinat utilizarea variantelor foarte vechi, care induc in eroare. Pentru niste munti atat de circulati si populari precum Bucegii, am considerat strict necesar un material cartografic actual, disponibil oricui. De asemenea, realizand harta in sistem GIS, voi putea in curand sa va ofer si varianta pentru Google Earth si pentru GPS.

   Deja prea multa reclama - va las sa evaluati realizarea mea:

Harta_Bucegi_-_zona_nordica

DOWNLOAD de pe Flickr (click pe foto de mai sus) sau de pe 4shared:
La rezolutie mare (7000 pe 10776 px)

RASPUNSURI LA INTREBARI:

- Care este Valea cu Genune?


7 comentarii:

  1. felicitari, domnule Toma ! suntem mandri de tine si iti multumim pe aceasta cale blogeristica pentru nestemata de downloadat. felicitari ! hugs

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna harta. Am recunoscut o multime de locuri pe unde am fost. Foarte multe detalii. Iar cel mai mult imi place ca majoritatea formelor alea de relief pe lângă care am trecut, au acum şi un nume. Nu mai e un simplu râu sau o simplă şa sau un simplu vârf. Mulţumesc Dragoş!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutari,

    In primul rand multumesc pt eforturile tale! Imi place foarte mult formatul acestei harti.
    Mi-as fi dorit ca harta sa includa zona Sinaia. Folosind aceasta harta am incercat sa gasesc Valea cu Genune pt a o schia (tura clasica pt multi localnici). In momentul acesta sunt in mijlocul unor dezbateri aprinse cu alti interesati de aceasta vale. O persoana care a schiat Genunea mi-a desenat pe o harta din google earth o linie rosie ce ar corespunde cu V. Pelesel din harta ta. Poti verifica si confirma corectitudinea datelor legat de Genune?

    RăspundețiȘtergere
  4. PS: am incercat sa gasesc valea cu genune anul trecut si am urmat firul vaii asa cum apare pe harta ta. Am dat in V. Peles cu saritorile bine cunoscute, neschiabil. Retragerea a presupun sa ne cataram pe o panta imposibila din vale spre cararea albastra. N-a fost deloc placut... Tura consacrata pe Genune, insa, este una schiabila cap coada. Fie harta e gresita, fie a fost denumita eronat ruta de catre localnici... Poate poti verifica informatiile in acest context.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut! Mersi ca apreciezi harta, si de asemenea ca o folosesti activ. De mult timp am promis ca o sa extind harta - in maxim 2 luni apare o noua varianta, si extinsa, si imbunatatita ;)
    Referitor la controversa legata de Valea cu Genune, am investigat in toate hartile vechi si noi pe care le am - toate indica aceasta vale ca prim afluent pe partea dreapta a Vaii Pelesului, coborand din Saua Calugarului. Am atasat la finalul postarii o imagine edificativa, din Google Earth. Valea este trecuta corect si pe harta printabila ;)

    RăspundețiȘtergere