Cauta ceva!

marți, 10 martie 2020

Turul ghidat „Bucurestii si cutremurele”

La 42 de ani de la cutremurul din 1977, odată cu începutul organizării turului ghidat „Bucureștii și cutremurele”, am realizat și o variantă digitală. Aceasta este, la fel ca și turul de pe teren, într-o continuă îmbunătățire. Puteți vizualiza varianta actuală AICI - în 2023 am lansat o nouă variantă, disponibilă AICI.





Tururile au fost create nu doar pentru a spune povestea unui București puternic afectat de cutremure (atât în 1977 cât și în 1940, 1838 sau 1802), cât și pentru a prezenta vulnerabilitatea lui seismică actuală și perspectivelor de reducere a riscului seismic. Tururile ghidate vor avea loc în mod sigur de 2 ori pe an: în perioada 4 martie (marcând momentul cutremurului din 1977) și 10 noiembrie (marcând momentul cutremurului din 1940). Pentru a primi informații cu privire la organizarea turului, cel mai bine ne împrietenim pe Facebook sau urmăriți postările și știrile Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Dacă doriți efectuarea turului ghidat în altă perioadă, pentru un grup de minim 10 persoane, vă rog să mă contactați pe email: toma@infp.ro.

Pe lângă mine, la tur am invitat de-a lungul timpului și persoane care au lucruri foarte importante de spus pe zona lor de expertiză, precum:
  • Mihai Șercăianu (lector universitar în cadrul UTCB, membru fondator al MKBT și Seismic Alert)
  • Bogdan Suditu (prof. univ. dr. în cadrul Facultății de Geografie a Universității din București, membru MKBT și Seismic Alert)
  • Alexandru Țigănescu (INFP, doctorand UTCB)
  • Andreea Ionescu și Gabriela Mușat (Asociația Cultour)
  • Cristi Radu (Rezistența Urbană) 
  • reprezentanții Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri - AICPS, printre care printre care Lucian Melinceanu, Dragoș Marcu, Mihai Pavel și Bogdan Buzăianu
La realizarea materialului digital al turului au contribuit și Emil-Sever Georgescu (URBAN-INCERC) sau Carmen Ciuraru (Asociația Cultour).










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu